събота, 30 април 2016 г.

Любовта е най-красивото цвете

Осъзнах една горчива истина за цветята. Те предсказват края на една връзка. Показват кой кого ще нарани пръв или ще се предаде...
Днес той откъсна люляк за нея, а тя го забрави в дома на своя приятелка. Сети се по пътя за вкъщи, но не се върна за цветето. Нито на този, нито на следващия ден. Тя първа забрави. Първа се отказа от любовта. Първа предаде чувствата му.

 
 
А само преди няколко месеца...
Момчето, в което бе лудо влюбена, ѝ обеща роза. Но това беше шега. Лъжа. Такива бяха и чувствата му - дребни, насмешливи, измамни. Роза подаряват способните да обичат силно. А той не беше сред тях. Подари ѝ само надежда. Но и тя изтля. Увехна с последните есенни цветя и умря с настъпването на зимата.
След него дойде друго момче. На 14 февруари ѝ казаха, че ѝ е купил огромен букет рози. Тя чака с нетърпение да я потърси цял ден. Но той не го стори. После реши, че се е объркала. Най-добрият му приятел е купил букет рози за момичето си, а не той. Каква глупачка е била. Уви! Късно разбра... букет за нея е имало. Но момчето го е отстъпило на приятеля си. Така както се отказа от цветята за нея, после се отказа да се бори за чувствата им. Постави приятелството пред любовта. Както букета му отиде в ръцете на друго момиче, така после сърцето му попадна в дланите на друга...
Цветята крият могъща сила! Ако обичате някого, подберете точното цвете. Точното послание.

Момчета, не ѝ позволявайте да забрави розата от вас на пейка в парка. Със същата лекота утре ще забрави и чувствата си към вас. Момичета! Не хвърляйте изсъхналите букети в боклука. Така утре ще обречете старата любов на смърт.
Пазете цветята! В цветята е любовта.
Любовта е най-красивото цвете.



Е.П.

Няма коментари:

Публикуване на коментар